Pismo razvojnog tima II

  • Gameforge

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Pismo razvojnog tima II

   Poštovani igrači,


   Prošlo je dosta vremena od naše zadnje poruke, stoga smo Vam danas odlučili dati informacije o našim budućim koracima i ujednon Vas približiti onome na čemu trenutno radimo, te dati uvid u sve što planiramo s Ikariamom.


   U zadnjoj poruci smo većinom pričali o barbarskim flotama, nagradama za postignuća i saveznim ratovima. Ubrzo nakon toga u igru smo i ubacili barbraske flote, a nagrade za postignuća su Vam sada već dostupna neko vrijeme. Unatoč tome, još uvijek imamo puno posla za napraviti po tom pitanju. Ulažemo dosta vremena u ovu temu, i vrlo je vjerojatno da ćemo napraviti još promjena u tom području u budućnosti. S druge strane, probleme vezane uz savezne ratove morali smo odgoditi. To se i dalje nalazi u našem planu razvoja, ali za sada, nije u prvom planu. Trenutno se bavimo nekim prioritetnijim stvarima, koji su većinom rezultat našeg internog restrukturiranja od samog kraja prošle godine.


   Naša zadnja i najveća promjena stigla je krajem prošle godine, uvođenjem trgovine i s njom povezanog inventara. Inventar je zapravo bio vrlo važan temelj, koji nam kao takav omogućuje da radimo na nagradama za postignuća koja neće nužno početi onog trenutka kada ih otključate. U planu imamo još dodatnih optimizacija i značajki za samu trgovinu, a kao što ste već mogli primjetiti, u ponudu smo dodali i velik broj specijalnih ponuda. One nam pomažu da testiramo mogućnosti trgovine i u konačnici nađemo balans za događaje. Po tom pitanju, također se ne želimo limitirati isključivo na specijalne ponude, već gledamo da proširimo raspon ponuđenih događaja. Plan je da provedemo razne analize i sakupimo dovoljno podataka koji će nam pomoći da optimiziramo događaje tako da pašu zajednicama. Mogućnost uređivanja događaja je vrlo važan element za nas, a u budućnosti je moguće da ćemo ponuditi određene događje specifičnim igračama ili grupama igrača, ukoliko oni budu korisni za njihovu trenutnu situaciju.


   Sljedeći predmet na našoj listi su problemi vezani uz postavke servera. Naše mišljenje je da, novi serveri mogu biti od velike koristi za zajednice ukoliko donesu raznolike i uzbudljive opcije. Ti serveri bi mogli imati mogućnost bržeg građenja/treniranja za zgrade i trupe, na primjer, ili brža vremena putovanja, veće nivoe zadovoljstva, generalno veću brzinu same igre ili mogućnost pljačkanja zlata. Dostupno je i više od navedenih opcija, naravno. To nam daje mogućnost da ponudimo raznoliko iskustvo igranja i na taj način veteranima Ikariama ponudimo nove stvari za iskusiti. U isto vrijeme, razmatramo i koji je najbolji način da pristupimo spajanjima servera. Još uvijek nismo odlučili da li će se to dogoditi istovremeno ili ne, ali svakako smo svjesni da se serveri nakon nekog vremena postepeno prazne te ćemo se potruditi da istražimo sve moguće opcije spajanja različitih servera unutar samih zajednica. U ovisnosti o tome kako se stvari odviju, moguće je da ćemo ponuditi i spajanje različitih zajednica, toliko dugo dok se to čini kao razumna opcija i ako se, naravno, zajednice slažu s tim.


   Kao što smo već napomenuli, savezni ratovi su nam i dalje na radaru. Do sada smo već razvili nekoliko različitih koncepata različite kompleksnosti, koji mogu uključivati PvP i PvE elemente. Raspon tih koncepata doseže od 'pravih' ratova u igri, uključujući preduvjete, prilagođena pravila i uvjete pobjede, pa sve do novih zona koje savezi mogu osvojiti i držati kako bi dobili korisne bonuse za svoje članove. Još uvijek se djelomično nalazimo u fazi dizajna, ali smatramo da definitivno želimo početi od PvP komponente, jer smatramo da je ona znatno bitnija u zajednici.


   Naravno, imamo još dosta ideja u rukavima, uključujući i nadogradnje za jedinice, kompletno nove jedinice i zgrade, sustav kovanja/izrađivanja, pa čak i evente na serverima koji bi imali direktan utjecaj na tok igre (npr. potresi!).


   Znamo da određeni dijelovi Ikariama imaju mjesta za poboljšanje, gdje je motivacija za dugotrajno igranje jedno od njih. Još uvijek smo daleko od kraja razvoja Ikariama, i želimo da tako i ostane!


   Lijep pozdrav,
   Ikariam tim